Restaurant AANAAR_logo_kulta-valkoinen tekstilla_200x250px

sesongin
menu

Koe Inarin erämaa kaikilla aisteilla

Sesongissa nyt

Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.

Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.

Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.

IMG_5041

menulla

Luonto ympärillämme

Previous slide
Next slide

Metsästä lautaselle – luonnosta lasiin

Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.

Aanaar menu

Paikallista ruokaa Inarista

Aanaar Menu 3

  • Paljakka (G, L)

    Poronsydäntartar sous-vide, keltuais-rakuunaemulsio, päärynärelissi ja punajuurisipsi

Viinisuositus: Touraine Renaissance Prè Baron
Alkoholiton: Karpalo-kirsikkalimonaadi

  • Kasari (G, L)

    Inarin punalihaista 45°C , uuden sadon perunaa, broccolinia, rapukastiketta ja kalannahkasipsi

Viinisuositus: L’avi Arrufi Blanco
Alkoholiton: Aurorakuohu

  • kultasuoni (L)

    Suklaahippu, mustikkasabayon, marioitua hillaa, punajuurimultaa, pähkinähippuja ja sitruunakakkua

Viini: Ainoa Valokki
Alkoholiton: Kamomilla- & appelsiinijäätee

  • Hinta 68€
  • Viinipaketti 33€
  • Alkoholiton paketti 18€

G – gluteeniton, L – laktoositon, V – kasvis

  • paljakka

    Paljakka on metsänrajan yläpuolelle nouseva tunturin lakialue. Porotokat yleensä hakeutuvat aukeille ja tuulisille alueille räkkäaikaan, eli keskikesän hyönteisten joukkoesiintymää pakoon.

  • kasari

    Kasariselkä on Inarijärven suurin selkä, jossa vastarantaa ei näy. Inarijärven punalihaisia saaliita ovat taimen sekä Inarijärven nieriä, eli rautu.

  • kultasuoni

    Tällä paikalla on sijannut hotelli jo vuodesta 1937. Kultamiehet pitivät hotellia levähdyspaikkanaan kultamailla kulkiessaan ja maksuvälineenä käytettiin mitäs muutakaan kuin kultahippuja.

  • Jurmu

    Juutua on 10km pitkä, legendaarinen taimenjoki. Juutuajoki alkaa Jurmukoskesta ja laskee Inarijärveen.

  • KIELAS

    Kielas on kapea ja maanselän poikki kulkeva, koivikkoa kasvava ylännemaa tuntureilla.

  • savusauna

    Savusauna on perinteinen puulämmitteinen sauna, jossa ei ole savupiippua vaan savu leviää saunahuoneeseen. Koivusta tehtävä vasta kuuluu suomalaisen saunakulttuuriin. Lehdet toimivat mietona saippuana ja vastominen mm. vilkastuttaa pintaverenkiertoa.​

Aanaar Menu 5

  • Jurmu (G, L)

    Taimenceviche, tomaatti-kurkkusalsa, punasipuligeeli ja siiänmäti

Viinisuositus: Beaujolais Blanc Piron
Alkoholiton: Aurorakuohu

  • Palsta (G, L, V)

    Aurinkokuivattua keltajuurta, fermentoitua porkkanaa, mustavalkosipuliemulsio, hernevanukasta ja punajuurisipsiä

Viinisuositus: Desom Pinot Gris
Alkoholiton: Lime & Thyme Kombucha

  • kielas (L)

    Poron fileetä, puikulapyree, kumpusta, herkkutattia, mustikkajäkälää, puolukkageeliä ja mustaherukka - balsamicokastike

Viinisuositus: Bedoba Saperavi
Alkoholiton: Metsäkuohu

  • Helmi (G, L, V)
  • savusauna (G, L)

    Koivunlehtisorbetti, tervabavaroise ja salmiakkikiviä

Viinisuositus: Ainoa Kaste
Alkoholiton: Vadelmalimonaadi

  • Hinta 92€
  • Viinipaketti 38€
  • Alkoholiton paketti 28,50€

G – gluteeniton, L – laktoositon, V – kasvis

Aanaar Vegetarian
Menu 5

  • metikkö (L, V)

    Palsternakkakaarna, pikkelöityjä sieniä, kuusenkerkkä-kimchi, sienivaahtoa, mallasmultaa, persiljasammalta ja puolukkaa

Viinisuositus: Ainoa Ilta
Alkoholiton: Puolukkamehu

  • palsta (G, L, V)

    Aurinkokuivattua keltajuurta, fermentoitua porkkanaa, mustavalkosipuliemulsio, hernevanukasta ja punajuurisipsiä

Viinisuositus: Desom Pinot Gris
Alkoholiton: Lime- ja timjamikombucha

  • suven satoa (G, L, V)

    Kukkakaalta kahdella tapaa, pikkelöityä ja paahdettua parsaa, cashewpähkinää ja manteli-romescokastike

Viinisuositus: Terre di Tufi Teruzzi
Alkoholiton: Sitruuna- ja inkiväärirooibos jäätee

  • helmi (G, L, V)
  • halla (G, L, V)

    Suklaa - “nutella” torttu, kookos-vaniljajäätelöä, puolukkageeliä ja seesamikeksiä

Viinisuositus: La Rosa LBV Port
Alkoholiton: Lemmenjuoma

  • Hinta 75 €
  • Viinipaketti 39,50 €
  • Alkoholiton paketti 28,50 €

G – gluteeniton, L – laktoositon, V – kasvis

Juomat

"Olipa se suun mukanen, otettasko toisetki?"

IMG_8678

Cocktails

  • uoma

    Tilli Gin, väinönputkimehu, tonic

  • jänkä sour

    Aquavit-likööri, Aquafaba, hillamehu, sitruunamehu

  • Juutuan yö

    Vadelmaviini, Gustav Vodka, koivusiirappi, sitruunamehu, koivumehu

  • järämä

    Cask Aquavit, kuusenkerkkämehu, kirsikkatomaattia, sitruunalimonadi

  • auhto

    Valhalla, väinönputkivodka, maarianheinäsiirappi, lime- & appelsiinimehu, lime- & timjamikombucha

  • mella

    Koval Mullet, Amaretto Disaronno, mustikkabalsamico, mustikkamehu

  • utu

    Jaloviina, Apple & Vanilla -likööri, tattibalsamico, kaurakermaa

  • kojamo

    Tumma rommi, Dry Sack, Tabasco, puolukkamehu, ruusunjuurisiirappi, inkivääriolutta

Virgin cocktails

  • letto sour

    Hillamehu, Aquafaba, sitruunamehu, kärsämösiirappi

  • Sahi

    Kuusenkerkkämehu, sitruunalimonadi, kirsikkatomaattia, kuusenkerkkää

  • huntu

    Mustikkamehu, kaurakerma, mustikkabalsamico

Special Event: YUNGMIQU

Concert: 15.08.2024 22:00.

IJAHIS IDJA OVDAFEASTA – IJAHIS IDJA ETKOT – IJAHIS IDJA PRE-PARTY

Free entrance – Vapaa Pääsy

Last table reservations at 19:00.